Wednesday 14 March 2012

Choc cupcakes again...


Rindu nak ber cupcakes...akhirnya berjaya juga aku membuatnya...setelah berbulan2 tak buat..heheheh

Nak share this recipe, yg kalau rajin membuatnya, insyaAllah jadikkkk...heheheh...

Chocolate Moist Cupcake

· 2 cawan tepung gandum – prefer bakes choice/superfine
· 2 biji telor gred A – more egg, cake become more moist
· 250 gram Butter yang dicairkan – Room temperature
· 1 cawan serbuk koko – prefer import coco powder
· 1 tsp soda bikarbonat
· 1 tsp baking powder
· ¾ castor sugar
· 1 cup susu pekat manis = ½ tin susu (tak kisah brand apa)
· 1 cup air panas = air mendidih

Cara:

1. Ayak tepung gandum + soda bikarbonat + baking powder + coklat powder
2. Pukul gula castor + telur + susu pekat hingga sebati
3. Masukkan bahan yg telah diayak, kacau sebati
4. Masukkan air panas, kacau sebati
5. Masukkan dalam cawan kek 2 oz – can use piping bag
6. Panas kan oven
7. Bakar pada suhu 170 degree selama 20 minit. (Tak payah buka katup pintu oven)
fav en suami tau ni...

yummiesss

No comments:

Post a Comment